Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Mладенов: Изясняваме причините за атентата!


„България ще направи всичко по силите си, за да изясни причините за този ужасен инцидент”, подчерта външният министър Николай Младенов по повод атентата в Бургас, който е на мястото на инцидента.

„Изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования към семействата на загинали и съчувствие към ранените”, заяви той.

Министърът изрази своите съболезнования в разговор с израелския си колега Авигдор Либерман и се ангажира да го информира за подробности по инцидента, при който загинаха шестима души.

32-ма души са настанени в болница, от които трима са в реанимация.

На мястото на произшествието са и президентът Росен Плевнелиев и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Българските държавни представители са в постоянна връзка с израелските власти.

Туристите са пристигнали в България от Тел Авив с чартърен полет №392 на авиокомпания „Еър Виа” в 16.43 ч. българско време. На борда на самолета по предварителни данни са пътували 154 пътници, от които 146 възрастни и 8 деца.

Българските власти работят по версия за извършен терористичен атентат. Летището на Бургас е временно затворено.

„Екипите в бургаската болница работят изключително адекватно", каза Плевнелиев, който посети здравното заведение.

На помощ на бургаските медици са дошли специалисти от Варна. Според Плевнелиев в болницата са взети всички необходими мерки и засега няма нужда от допълнително кръв и оборудване.

По думите на Плевнелиев посланието в настоящия момент е: „Спокойствие, взети са всички мерки за безопасността на туристите”.

Здравният министър Десислава Атанасова заяви, че има готовност пострадали да бъдат транспортирани до Пирогов с военен самолет, който е специално оборудван.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар