Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 11 юли 2012 г.

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) откриват новия сезон в битка за Суперкупата


Тази вечер точно в 20:30 часа отборите на Лудогорец и Локомотив (Пловдив) ще открият новия сезон в България със срещата помежду си за Суперкупата на страната. Двубоят ще се играе на стадион "Лазур" в Бургас, а главен съдия на мача ще бъде Ахмед Ахмед.

Лудогорец има страхотен шанс да прибави трети пореден трофей във витрината си. През миналия сезон разградчани се превърнаха в сензацията на българския футбол, след като грабнаха титлата в "А" група и Купата на България. Сега всички в тима мечтаят да прибавят ново отличие в колекцията и да затвърдят изградения си имидж.

За Локомотив пък това ще бъде втори финал за Суперкупата на България. Пловдивчани вече имат един такъв трофей във витрината си, след като през 2004 година победиха на финала Литекс (Ловеч) с късен гол на Иван Пасков. Сега "смърфовете" вярват, че имат сили да повторят това си постижение.

Днешният мач на практика ще бъде повторение на финала за Купата на България от миналия сезон. Тогава двубоят отново се игра на стадион "Лазур" в Бургас и Лудогорец се наложи с 2:1. Локо успя да поведе в резултата с попадение на Даксон в 18-ата минута, но Марселиньо наниза два гола в 72-ата и 79-ата минута и така обърна нещата в полза на тима от Разград, който за пръв път в историята си вдигна този трофей. Сега обаче "смърфовете" са настроени за реванш и се надяват късметът този път да бъде с тях. В общия баланс на мачовете за миналия сезон между двата тима обаче показателите са равни, като всеки от тях записа по една победа, а веднъж завършиха и наравно.

Освен всичко друго, този двубой ще бъде и официална проверка на двата отбора преди началото на участието им в европейските клубни турнири. В този мач двата тима ще имат шанс окончателно да избистрят съставите си за предстоящите другата седмица срещи с Динамо (Загреб) в Шампионската лига и с Витес (Арнем) в Лига Европа.

Емил Велев има повече въпросителни около състава, след неособено успешната подготовка на тима в Австрия, където записа 3 тежки загуби срещу само една победа и един равен. В отбора идваха и си отиваха нови играчи и той като че ли така и не успя да изгради своя стил на игра за новия сезон. Въпреки това Кокала изглежда уверен, че отборът му може да се справи и да измъкне победата в този мач, като не изключва възможността това да стане и след изпълнение на дузпи.

В Лудогорец ситуацията е далеч по-добре организирана, макар Ивайло Петев да не може да разчита на халфа Светолсав Дяков, който е наказан. Неговото място в центъра на терена вероятно ще бъде заето от Мирослав Иванов. От новите попълнения пък най-голям шанс за официален дебют имат вратарят Чворович и левият бек Кайшара.

Остава да видим кой от двата отбора ще покаже по-добра игра довечера и кой ще зарадва своите фенове с нов трофей във витрината си.

Суперкупа на България, финал:

Лудогорец - Локомотив (Пловдив)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Минев, Гулдан, Барт, Кайшара, Генчев, Иванов, Марселиньо, И. Стоянов, Александров, Гъргоров

ЛОКОМОТИВ: Господинов, Венков, Салмастракис, Родригес, Д. Георгиев, , В. Георгиев, Даксон, Златински, Тодоров, Сержиньо, Лазаров

Стадион: "Лазур", Бургас
Съдия: Ахмед Ахмед
Начало: 20:30



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар