Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Камикадзе взривил автобуса в Бургас


Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището.

В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар