Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 30 юли 2012 г.

Пускат магистралата от Ямбол до Петолъчката до средата на август


До средата на август ще бъде пусната отсечката на магистрала "Тракия" от Ямбол до Петолъчката, обяви в Първомай строителният министър Лиляна Павлова.

През юли бяха пуснати две нови отсечки по "Тракия", които са дълги общо 70 километра и свързват Стара Загора с Ямбол. Сега предстои по-рано от предвиденото да пътуваме и до Петолъчката.

"Все още нямам конкретен срок, това е добра воля на изпълнителя, за да пуснем оставащите между 15 и 17 километра, с което за това лято да облекчим движението" , коментира пред журналисти министър Павлова.

Тя обяви, че правителството отпуска допълнително средства за разкопки по магистрала „Марица”, защото са разкрити още археологически находки.

"В единия лот се оказа, че има много повече находки, затова предоставихме още 700 хиляди лева, защото предстои да бъде направена много работа", заяви министърът.

От строителното министерство предупреждават да внимаваме по пътя за морето на пътя между Ямбол и Карнобат, където все още магистралата не е изградена и трафика се осъществява по стария път.

Лиляна Павлова обеща магистрала „Тракия” да бъде готова до февруари 2013 година. Очакванията са догодина да бъде пуснато и движението по магистрала „Марица”.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар