Валутни курсове

Хороскоп

събота, 7 юли 2012 г.

Жълт код заради очаквани горещини


Заради очаквани горещини днес почти за цялата страна е обявен жълт код. Единствените области, които остават извън предупреждението, са Габрово и Смолян. Очаква се термометрите в страната да достигнат максимални стойности между 33° и 38°, в София - 33°.

Жълтият код е в сила за областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Софийска, гр. София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Краткотрайни валежи са възможни в планините и по Черноморието. И в тези райони обаче ще бъде горещо, по морето вятърът ще бъде слаб от запад. Максималните температури по крайбрежието ще са 32°-34°, температурата на морската вода е 25°-27°, вълнението ще е слабо, около един бал.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни, допълват още експертите.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар