Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 1 юли 2012 г.

Големият финал! Гледайте Испания - Италия на живо тук!


Евро 2012 достигна своята кулминация. Испания и Италия останаха последните два отбора в турнира, които ще определят новия шампион на Европа. Битката ще стартира точно в 21:45 часа на Олимпийския стадион в Киев. Главен съдия на срещата пък ще бъде португалецът Педро Поренса.

Испания е настоящият носител на трофея в турнира и ще опита да защити титлата си от 2008 година. Ако триумфира днес, "ла фурия" ще прибави третото си отличие от този турнир и ще стане първият отбор, който е успял да защити короната си. Освен това тимът може да стане първият в историята спечелил три последователни големи финала след европейската титла през 2008 и световната през 2010 година.

За Италия пък това е шанс да спечели втората си титла от европейско първенство, в третия си финал в турнира. Преди това "адзурите" взеха трофея през далечната 1968 година, а играха на финал и през 2000 година, когато загубиха от Франция.

Испания и Италия се изправиха един срещу друг и в груповата фаза на Евро 2012, като премериха сили още в първия си мач в група "С", но тогава не излъчиха победител, завършвайки 1:1 с голове на Антонио Ди Натале в 60-ата и Сеск Фабрегас в 64-ата минута. Сега обаче победител трябва да има, дори ако се наложи той да бъде определен с продължения или дори с дузпи.

Статистиката показва, че в исторически план силите на двата отбора са доста изравнени. Те са изиграли 30 срещи помежду си, като италианците имат 10 победи срещу 8 за Испания и 12 равенства. В последните им сблъсъци на големи първенства пък Италия победи с 2:1 на четвърфинала на световното първенство през 1994 година, а през 2008 година Испания се наложи с дузпи след нулево равенство отново на четвърфинал.

Испания няма загуба на европейско първенство от 2004 година насам и продължава да се представя успешно и в настоящият турнир, записвайки 3 победи и 2 равенства, като до момента тимът е допуснал едва един гол във вратата си, но той бе отбелязан именно от Италия. От друга страна обаче играчите на Висенте Дел Боске не впечатляват с особено силна игра в атака, като са вкарали 8 гола, но 4 от тях паднаха в мача с Ейре в груповата фаза. Почти сигурно наставникът на "ла фурия" ще се върне към схемата без чист нападател и отново ще заложи на Франсеск Фабрегас в предни позиции на мястото на неубедителния Алваро Негредо, който не впечатли с представянето си на полуфинала с Португалия. На останалите постове в тима не се очакват промени.

Италия също няма загуба до момента на Евро 2012 с 2 победи и 3 равенства. Отборът също така се представя повече от добре под ръководството на Чезаре Прандели. В 15 официални мача под негово ръководство "адзурите" имат 10 успеха и 5 равенства и още не са усещали вкуса на загубата. Тимът от Апенините също така вече 18 поредни мача няма поражение на еврофинали в редовното време и се надява тази тенденция да продължи и днес. Най-вероятно Прандели отново ще заложи на състава от полуфинала срещу Германия (2:1), където отборът изигра един от най-силните си двубои на първенството.

Висенте Дел Боске може да влезе в историята довечера, ако Испания триумфира в турнира, като така той ще стане едва вторият треньор, който е печелил световната и европейската титла след Хелмут Шьон. Фернандо Торес също има шанс да запише името си в историята, ако отбележи гол довечера, като така той ще стане първият играч, вкарвал попадение в два поредни финала на европейско първенство.

Във финала може да бъде определен и голмайсторът на Евро 2012. Ако Марио Балотели отбележи гол той ще има 4 попадения на сметката си и еднолично ще ще излезе начело в голмайсторската листа. Същото се отнася и за Чаби Алонсо и Фернандо Торес и Сеск Фабрегас, но те досега имат по 2 попадения на сметката си и ще трябва да вкарат 2 гола, за да вземат голмайсторския приз.

И така остават броени часове до най-чаканият момент на Евро 2012. Кой ще бъде новият шампион на Стария континент? Предстои да разберем съвсем скоро.


Евро 2012, финал:

Испания - Италия

Вероятни състави:

ИСПАНИЯ: Касийяс, Арбелоа, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Алонсо, Чави, Иниеста, Силва, Фабрегас

ИТАЛИЯ: Буфон, Киелини, Балдзарети, Бардзали, Бонучи, Маркизио, Де Роси, Пирло, Монтоливо, Балотели, Касано

Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Стадион: Олимпийски стадион, Киев
Начало: 21:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!






http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар