Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 15 юли 2012 г.

Един загинал и 23-ма ранени при катастрофи у нас


Един загинал и 23-ма ранени, от които 3-ма с опасност за живота при 16 тежки катастрофи през изминалото денонощие на територията на страната. За района на София са станали 58 леки и 2 тежки катастрофи с 2-ма ранени, съобщават от СБА.

АМ " Хемус - Област Варна - във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня" е въведена временна организация от пътен възел „Суворово" до пътен възел „Неофит Рилски". Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна /област Варна/.

АМ " Люлин" - Ремонти: От път ІІ-18 /Софийски околовръстен път/ до втори пътен тунел - подмяна на фуги на ляво пътно платно.

АМ "Марица" - суха пътна настилка.

АМ "Тракия" - Ремонти: Област Пазарджик - от км.75+000 до км.76+000 посока Пловдив -
изкърпване.

До 30.09.2012 в интервала от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа : автомагистрали, пътища І-ви клас, пътища ІІ-ри клас (пътни участъци : Дебелец-Гурково, Ст.Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовр.път на София, Добрич-границата с Румъния). Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13:00 до 21:00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища.

Забраната не важи за автомобили превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата.

Периодично се образува натрупване на автомобили на ГКПП Калотина и Капитан Андреево, поради транзитно преминаващите автомобили в посока Турция. Преминаването през другите ГКПП на страната е нормално.
http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар