Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 15 юли 2012 г.

Преглед на печата на 15 юли 2012 година


"Пращаме още полицаи в селата", обяви в интервю за "Преса" комисар Николай Николов, директор на Областната дирекция на МВР-София.

Той посочва, че за първите 6 месеца на 2012 г. има спад на регистрираната престъпност в Софийска област в сравнение със същия период на миналата година. До настоящия момент снижението е с около 800 заявителски материала. Съответно и процентът разкриваемост е леко качен нагоре.

"Тенденцията е Софийска област да става все по-спокоен район за живеене. Въз основа на нашия анализ и практиката ще въвеждаме по-голямо присъствие и по-често на униформени служители в малките населени места и вилните зони. Създаваме гъвкаво работно време на полицията", допълва Николов.

Президентът Росен Плевнелиев обяви решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) за уволнението на съдия Мирослава Тодорова за неправилно, съобщава "Труд". Държавният глава коментира текущия скандал в съдебната власт покрай очаквания мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България в сферата "Правосъдие и вътрешен ред".

"Това, което разбрах като министър на регионалното развитие от докладите на Брюксел, е, че винаги до последния момент те се променят, винаги нещо може да се случи. Ето, вижте как едно неправилно решение на ВСС отекна много силно не само в цялата страна, но и в Брюксел. Това ме кара да си спестя коментарите", обясни държавният глава.

Лошата новина е, че механизмът за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи няма да бъде прекратен, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той имаше предвид доклада на Европейската комисия за България, който ще бъде огласен на 18 юли.

Самият факт, че вероятно механизмът ще продължи, говори за провала на управляващите в тази област, коментира соцлидерът. Станишев, който е и председател на европейските социалисти, се върна от Брюксел в петък.

Очакването България да остане под мониторинг, въпреки че механизмът трябваше да действа само 5 г., се потвърждава от все повече български и европейски политици. Засега няма индикации в обратна посока, казаха за "24 часа" наши евродепутати.




http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар