Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 1 юли 2012 г.

Преглед на печата на 01 юли 2012 година


Морето поскъпва на три вълни с края на европейското първенство по футбол и първия работен ден на месец юли.

Част от хотелиерите се стягат да вдигнат цените още в понеделник, алармира „Стандарт“.

Туристите ще трябва да се бръкнат с 10-20 лева отгоре за вечер в 4-звезден хотел със закуска.

Втората ценова вълна ще ни залее след седмица, когато други хотели ще влязат в "сезон пик". От средата на юли пък по традиция почивката по цялото ни Черноморие вече ще е с "горещи" цени.

Част от хотелите дават на хората седмица-две аванс и запазват старите оферти. През втората половина на юли цените на първа линия вече скачат с 20-30 процента. В по-луксозните хотели пакетите поскъпват дори с 50 на сто.

Заведенията също започнаха ударно вдигане на цените, предупреждава туристите всекидневникът.

Рязането на лентата за последния участък от "Тракия", с който магистралата ще бъде напълно завършена, ще се забави с 3 месеца, пък гърми от първа страница "24 часа".

Вместо през февруари догодина, както е по договор, 31 км от Петолъчката до Карнобат ще бъдат пуснати през май.

Така се отлага завършването, но дългоочакваният аутобан ще бъде пуснат в навечерието на парламентарните избори догодина, които трябва да се проведат през лятото.
Най-бедните ще получат компенсации за скъпия ток. Такова обещание даде премиерът Бойко Борисов, пише в неделния си брой "Труд".

"Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпуснати от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока. Законът за зелената енергия - това е престъпен закон", заявява Борисов.

Според премиера увеличаването на цената на тока е заради "зеления" закон, приет по времето на тройната коалиция.

В интервю за "Преса" д-р Петър Москов - член на националното ръководство на ДСБ, обявява, че партията продължава напред с подготовка за самостоятелно явяване на изборите и с обновена платформа за модерната десница на ХХ. век.

"Конкуренция нямаме. Ние не сме и няма да бъдем най-голямата партия. Но ще бъдем ценностната алтернатива на хората, които мислят, че срещу данъците си трябва да получаваме конкретни публични услуги, че трябва да живеем в правова държава и че не е възможно законодателството на цялата държава да се променя в интерес на конкретен бизнес план", допълва Москов.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар