Валутни курсове

Хороскоп

петък, 25 май 2012 г.

Палатки и фургони приютяват перничани


Петдесет палатки и 23 фургона са предоставени на останали без дом след земетресението семейства в Перник. Средствата са от резерва на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", съобщават от пресцентъра на МВР.

И през изминалото денонощие спасители и пожарникари продължиха действията си по преодоляване на щетите от земетресението. Осем екипа са извършили 39 неотложни аварийно-възстановителни работи - разчиствания на отломки, укрепване и отцепване на рушащи се сгради.

На сменен режим участва целият личен състав на ОУПБЗН - Перник.

Експертните комисии за оценка на щетите от земните трусове са установили, че 12 сгради са негодни за обитаване, в това число детска градина „Родолюбче" и част от 8 ОУ „Кракра Пернишки". Сградите с нанесени щети, но годни за обитаване, са около 15 000.

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН в 1 часа и 49 минути е регистрирано земетресение с епицентър на около 20 км. в югозападна посока от гр. София.

Вторичният трус е бил с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер. Земетресението не е усетено на територията на страната. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.



http://news.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар