Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 24 май 2012 г.

Левски измъчи максимално Лукойл Академик, но "сините" отново си тръгнаха победени от Правец

Шампионите от Лукойл Академик са на крачка от поредна титла в Националната Баскетболна Лига, след като тази вечер "студентите" се наложиха в мач №2 срещу Левски с 80:76 и дръпнаха в серията с 2:0 победи.

Божидар Аврамов бе неудържим за домакините и вкара 18 точки, а Брендън Хийт и Андре Оуенс приключиха съответно с по 16 и 13.

Арън Харпър реализира 20 точки за столичани, Маркъс Хол и Чавдар Костов добавиха по 14, но и двамата допуснаха много грешки в решителни моменти, а Димитър Ангелов финишира с 10 точки.


За разлика от мач №1, този път в началото на срещата стрелбата от далечно разстояние на шампионите не потръгна, а същевременно "сините" започнаха много по-смело и това им помогна да поведат с 10:4 след пет минути игра. "Студентите" бързо реагираха на случващото се на терена, като вдигнаха оборотите и без проблеми обърнаха резултата в своя полза, като до края на първата четвърт поведоха с 21:15.

Столичани коригираха играта си в началото на втората четвърт, като стигнаха до равенството след кош и фал на Павел Иванов и първите две точки в мача на Арън Харпър - 23:23. Импулсът в състава на "сините" отново бе прекалено кратък, а същевремено, Божо Аврамов продължаваше да тормози съперниковата защита и Лукойл отново дръпна с 6-7 точки. В този момент домакините решиха, че столичани са се предали, а това подценяване доведе до нов обрат и аванс от 39:35 за Левски. Докузовски взе прекъсване, но след подновяването на играта възпитаниците му пак сбъркаха и Хол вкара кош и фал за 42:35. Това далеч не бе всичко за първото полувреме, след като със сирената Андре Оуенс вкара страхотна стрелба и намали пасива на тима си – 37:42.

Третият период стартира с размяна на две тройки, а след носена топка на Оуенс, Чавдар Костов добави нови две точки към сметката си за 47:40. Това само раздразни шампионите, които регистрираха серия от 8:0, с която си върнаха лидерството, но след това „студентите” пак заложиха на много индивидуални изпълнения, което им изигра лоша шега, а Харпър и Костов с невероятна забивка доведоха до пореден обрат – 55:50. Домакините се събудиха в последните две минути на частта, като заслуга за това имаше Стояновски, който вкара 6 поредни точки и то само от фала, но въпреки това, Левски продължаваше да води след 30 минути – 62:59.

Решителните десет минути отново не започнаха добре за Академик, след като Харпър пак отбеляза след пробив и вдигна разликата до пет точки. Последваха няколко поредни атаки, в които баскетболистите и на двата отбора допуснаха много елементарни грешки, а връх на безсилието на домакините беше третото лично нарушение на Шундов. Вместо да се възползват от това, баскетболистите на Левски позволиха на Аврамов и Хийт да отбележат последователно кош и фал и да изведат тима си напред – 67:65 при точно пет минути до сирената. Последваха силни моменти за Оуенс, който първо открадна топката от Харпър, а след това наниза пет последователни точки, а след това и Шундов се събуди от тройката – 77:70.

Последните 60 секунди на мача бяха изключително напрегнати, като Левски успя да се доближи само на три точки след поредица от наказателни удари, но след това „сините” се пропукаха в борбата под коша си и сирената прозвуча при 80:76 в полза на Лукойл Академик.



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар