Валутни курсове

Хороскоп

петък, 11 май 2012 г.

Левски на крачка от финал след нова измъчена победа срещу Ямбол


Отборът на Левски се нуждае от още само една победа срещу Ямбол, за да се класира на финал в Националната Баскетболна Лига, след като тази вечер се наложи при второто си домакинство на момчетата на Иван Чолаков, този път със 78:75.

Чавдар Костов отново беше неудържим за „сините” – 25 точки, а Арън Харпър и Димитър Ангелов добавиха съответно по 14 и 12.

Джон Офоегбу наниза 21 точки за ямболии, а Юлиан Радионов и Мартин Дурчев вкараха по 19 и 12.

Първата четвърт бе изключително напрегната и равностойна, като гостите от Ямбол отново показаха, че ще гонят единствено победата и в днешния двубой. В допълнение на всичко това, реферите не бяха особено конценрирани в определени моменти, което предизвика и негодуванието на феновете на гостите, които бяха дошли в зала „Универсиада”. Домакините от Левски се възползваха по-добре от ситуацията на терена и успяха да отворят преднина от седем точки – 20:13.

В началото на вторите десет минути Офоегбу, Радионов и Дурчев вкараха и намалиха пасива си Ямбол на само две точки, но Чавдар Костов отново влезе в ролята си на спасител, като вкара тройка, а след това и Харпър се разписа и възстанови разликата от седем точки. До края на първото полувреме столичани успяха да стигнат до двуцифрен аванс, но в послендите секунди Джеферсън вкара два фала и почивката дойде при 43:34 в полза на Левски.

Още в първата аката след  почивката Дурчев наниза тройка, а след неуспешна атака за домакините и Радионов вкара за 39:43. Подемът на възпитаниците на Иван Чолаков продължи и скоро ямболии вече бяха напред в резултата – 55:51, но до края на частта две поредни грешки на Дурчев позволиха на Левски да си върне лидерството – 62:59.

В заключителните десет минути ситуацията на терена не се промени особено, като столичани на няколко пъти успяваха да поведат с 5-6 точки, но след това гостите пак изравняваха. Поредното равенство светна на таблото при 1:53 минути до края след кош на Офоегбу, но в оставащото време Ангелов и Хол вкараха за Левски, докато за Ямбол единствено точен беше Офоегбу и сирената прозвуча при 78:75 в полза на домакините.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар