Валутни курсове

Хороскоп

петък, 4 май 2012 г.

8 хиляди деца остават извън столичните ясли и градини


8 000 деца остават без място в детските ясли в София. Това стана ясно след извършеното първо класиране за детските градини в столицата.

Първото класиране за децата, родени през и след 2009 година, бе извършено чрез информационната система в присъствието на родители, съобщава БНР.

8 283 деца на възраст 1, 2 и 3 години бяха класирани днес за място в детско заведение. Общият брой на чакащите в информационната система е 27 428 деца. 5 000 от тях чакат за преместване в друго заведение, уточни Мария Минчева, директор на отдел "Образование" в Столичната община.

" Реално чакащите за първа група са 5 820. В момента системата класира, приблизително говоря, 3 900. Реалният недостиг е около 2 000 деца. Недостигът е видим и това е недостигът в яслените групи. Над 6000 деца остават без места", уточни тя.

До две седмици родителите, на класираните деца трябва да ги запишат. Това може да стане от утре на място. Те ще получат по електронен път информация дали децата им са класирани или не. След две седмици, на 19 май, ще се извърши второто класиране за детските заведения в София.

До края на годината, от Столичната община обещават да бъдат открити нови 1 000 места.



http://news.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар