Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 13 май 2012 г.

До 500 лева бонус за матура дава Игнатов


Директорите на училищата ще получат бонус от 50 до 500 лева, ако отлично се справят с организацията на матурите и изпитите за седмокласниците. Парите им са регламентирани в новите правила за работните заплати, подписани от просветния министър Сергей Игнатов, пише в. "Труд". 
 
И досега директорите имаха право да получат премии за добре свършена работа при масови изпити. За първи път обаче сумата е регламентирана. Тя ще се разпределя от шефовете на просветните инспекторати.
 
Интересното е, че няма механизъм, който да отчита кой директор се е справил добре и кой - зле. Нищо чудно училищата, които се управляват от колеги, близки до управляващите, да получат бонуси, а другите - не, коментираха директори.
 
Шефовете на училищата носят най-голямата отговорност за изпитите (те са на 21 и 23 май т. г.) и е нормално да има възможност да бъдат поощрени, обясниха експерти. 
 
В същото време обаче квесторите, които тази година са в пъти повече - по 9300 на изпит, няма да получат нито лев. Защото официално се водят на работа.
 
Директорите ще продължават да получават допълнително пари, ако не допускат свободни часове в училище.
 
Минималната основна заплата на директорите остава 590 лева.
 
 
 

0 коментара

Публикуване на коментар