Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 29 април 2012 г.

Ракети "земя-въздух" в Лондон ще пазят Олимпиадата


Британски военни са уведомили обитателите на луксозен жилищен квартал край Олимпийския парк в източната част на Лондон, че инсталират ракетни батареи на висока сграда в комплекса с цел защита на Олимпийските игри това лято, предаде Ройтерс.

Въпросната висока сграда е само едно от няколкото места в британската столица, на които военните смятат да поставят ракети "земя-въздух" за подсигуряване на игрите от въздушни нападения, съобщи министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Това е първият случай от Втората световна война насам, когато в Лондон се разполагат батареи на противъздушната отбрана и жителите на квартала "Боу" са шокирани.

"Нямаше никакви консултации, никой не почука на вратата ни", каза пред агенцията  28-годишният журналист Брайън Уилан. "Просто се събуждаш една сутрин и има обява, която ти казва, че те ще сложат ракети на покрива", добавя той.

Британският министър на отбраната Филип Хамънд обяви още през ноември плановете за разполагането на ракети из Лондон. Той обясни, че вече има прецедент от предишните Летни олимпийски игри през 2008 г. в Пекин, където имаше ракети "земя-въздух" около стадионите, пише БТА.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар