Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 29 април 2012 г.

Британски вестник си измислил интервю със Строс-Кан


Бившият ръководител на МВФ Доминик Строс-Кан не е давал интервю за британския вестник "Гардиън". Това твърди близък до него човек пред АФП.

Припомняме, след като интервюто се появи във вестника една седмица преди втория кръг на президентските избори във Франция, започнаха полемики за конспирации срещу Строс-Кан.

В публикуваното в петък интервю в британския вестник "Гардиън", Строс-Кан твърди, че ескалацията на скандала, свързан с ареста му през май 2011 в Ню Йорк по обвинение в сексуално насилие, е организиран от неговите политически противници - хора, свързани с френския президент Никола Саркози, припомня Риа Новости.

След скандала, политическата кариера на Строс-Кан във Франция приключи, макар преди това той да бе най-популярният социалист в страната.

По мнението на приближен до бившия ръководител на МВФ интервюто на „Гардиън" е "монтаж, направен на базата на готовата книга на (журналиста) Едуард Епстайн".

"Книгата е написана в косвена форма и не съдържа нито един цитат на Доминик Строс-Кан", заявява източникът пред агенцията.

В събота по време на предизборната си реч Саркози, каза, че е по-добре Строс-Кан „да спаси французите от коментарите си и дава обяснения пред правосъдието", визирайки предявените срещу бившия ръководител на МВФ обвинения в сводничество.

Настоящият президент и кандидат за втори мандат заяви още, че по този начин Строс-Кан иска "да влезе в помощ на" претендента на социалистите Франсоа Оланд в разгара на кампанията.

На свой ред, кандидатът на социалистите, заяви в събота, че той не разполага с никаква информация за Доминик Строс-Кан и отказа да коментира скандалните изявления.

Вторият кръг на президентските избори във Франция е на 6 май. Според последните проучвания на общественото мнение, Саркози може да загуби, получавайки 45-46% от гласовете на избирателите, докато социолозите вещаят на Оланд около 54-55%.




http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар