Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 5 април 2012 г.

Преглед на печата на 5 април 2012 година


Депутатът от ГЕРБ Иван Петров прати есемес до премиера Бойко Борисов вчера, в който натопи съпартиеца си - кмета на Димитровград Иво Димов, че е с фалшива диплома, съобщава в. „Труд”. Точно в 8,44 ч ГЕРБ-ерът написа съобщение до премиера, в което го информира, че “около Иво Димов назрява скандал с фалшива диплома, получена като депутат”. Според Петров твърдението е на бившият кмет на Димитровград и настоящ председател на общинския съвет Стефан Димитров. “Завърших икономика в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, дипломирах се м. г. Всичко останало са интриги, които няма да коментирам”, каза пред “Труд” кметът на Димитровград. Иван Петров пък отказа коментар.

Комисията за защита от дискриминация е отказала на СДС данни за бонусите, раздадени през 2011 г., отбелязва "Труд". Причината е, че се съмнява в "съществуването на тази организация", въпреки че искането е по Закона за достъп до обществена информация. А по него данни може да иска всеки гражданин.

Столичната община въвежда таван от 3700 лв. за заплатите на шефовете на общинските фирми, информира "Сега". Толкова ще получават обаче само в дружества, които са на печалба и показват финансова независимост от кредиторите. След като станаха известни високите възнаграждения от 4000 лв. на директорите на губещи и затънали в дългове общински предприятия през лятото на м.г., кметството най-накрая ще гласува промени в наредбата, с които въвежда ограниченията.

Темата на "Труд" алармира: Българските кърлежи са двойно по-заразни в сравнение с роднините" си от западните и северните държави на Стария континент. Това показват проучвания, уверява Ива Христова, ръководителка на националната референтна лаборатория по кърлежопреносими инфекции в Националния център по заразни и паразитни болести в София. Обяснението е, че България се намира в южната част на Европа. А зоните в региона са подходящи за развитието на кърлежи с климатичните си условия и с географските терени със зелени необработени масиви, каквито  няма в западните и северните райони. В нашите площи са концентрирани много повече болестотворни микроорганизми, чиито преносители стават кърлежите. Оттам и неприятният коктейл  болести, с които могат да ни заразят.

Да се премести Студентски град, предлага в интервю за "Телеграф" Ваньо Митев, ректор на Медицинския университет-София.Идеята е общината да даде земята и чрез публично-частно партньорство може да започнат строителните дейности. "По този начин Студентски град наистина има възможност да се изнесе, да бъде кампус, да бъде затворена територия. Това за мен не е утопия", споделя Митев.
Държавните общежития трябва да вземат за пример реда, въведен в блоковете, управлявани от частните университети. Това съветва в интервю за "Монитор" Стоян Денчев, ректор на УниБИТ.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар