Валутни курсове

Хороскоп

събота, 21 април 2012 г.

14 месеца затвор за убийството на Валя на пешеходна пътека


Бургаският апелативен съд потвърди присъдата, издадена от Окръжния съд на Надя Иванова, убила с автомобила си на пешеходна пътека в морския град 12-годишната Валя Димитрова.

Наложеното наказание е една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален "общ" режим и лишаване от право за управление на автомобил за срок от четири години и два месеца.

Това решение беше обжалвано в Апелативния съд и от двете страни - както от родителите на Валя - Мария и Валентин Димитрови, така и от обвиняемата Надя Иванова.

Петокласничката Валя беше убита на 17 юни миналата година на улица "Транспортна" в Бургас.
Момичето пресичало на пешеходна пътека, кола от едната пътна лента спряла, но паралелно движещо се с първия автомобил "Ауди А3" не спряло и блъснало детето.

Експертизата установява, че подсъдимата е управлявала автомобила със скорост около 60 км/ч, която не е съобразена с пътния участък, а е следвало да бъде 43.2 км/ч.
Подсъдимата Иванова е следвало да предприеме действия за спиране на автомобила или заобикаляне на Валя. Съществувала е възможност да бъде избегнат удара.

Обвинението срещу подсъдимата е доказано по несъмнен начин, поради което правилно и законосъобразно окръжният съд я е признал за виновна, се казва в мотивите на решението на Бургаския апелативен съд.

Подсъдимата е извършила грубо незачитане на основните правила за движение по пътищата.

Решението на Бургаския апелативен съд подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар