Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 7 март 2012 г.

81-годишна американка спечели над $335 млн. от лотарията


81-годишната Луиз Уайт от град Нюпорт в щата Роуд Айлънд удари джакпота в популярната лотария на САЩ "Пауърбол" и спечели 336,4 милиона долара, съобщи ИТАР-ТАСС.

Щастливата баба успя да се сдобие с една от най-големите печалби в историята на страната. Луиз Уайт отишла да си получи парите с доста голямо закъснение - няколко седмици, след като узнала, че притежава печелившия билет. Според собствените й
признания тя преди това го сложила "да отлежи" между страниците на настолната й Библия, която дала за съхранение в сейф. Защо тя не се е обърнала веднага към организаторите, още не е известно.

Луиз Уайт купила печелившия билет в близката бакалия. "Аз съм много горда с уцелването на джакпота, защото ще направя семейството си щастливо!", заяви късметлийката, която настоя сумата да й бъде изплатена изцяло, а не на части. След приспадането на съответните данъци г-жа Уайт ще прибере около 210 милиона долара.

Най-голямата печалба в историята на лотарията "Пауърбол" - 365 милиона долара, беше изтеглена през 2006 година. Шансът да бъде уцелен джакпотът е едно на 175 милиона, припомня агенцията, цитирана от БТА.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар