Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 6 февруари 2012 г.

ЦСКА на първи финал след победа над лидера в Черна гора


ЦСКА победи с 2:1 лидера в класирането на шампионата на Черна гора Будучност (Подгорица). Головете за 31-кратните шампиони реализираха бразилците Жуниор Мораеш (75-дузпа) и Мишел Платини минута преди края. ЦСКА поведе, но бързо позволи на съперника да се върне в мача. Мораеш бе точен за своя отбор, но радостта на "армейците" бе кратка. Будучност изравни чрез Мугоша (79) само минути по-късно. ЦСКА все пак успя да стигне до победата с попадение на Мишел Платини към края на срещата. Отново в основата на гола бе Мораеш, който подаде на своя съотборник на празна врата, за да се разпише той за втори път от началото на подготовката.

Отсъждането на 11-метровия наказателен удар бе повече от пресилено от страна на рефера от Турция. Той прецени, че младият Антон Карачанаков е бил изблъскан в наказателното поле, което предизвика гнева на черногорците.

През първото полувреме "червените" на два пъти можеха да открият резултата в своя полза, но удари на Анисе Абел и Жуниор Мораес бяха отразени от стража на Будучност. Пред вратата на Райс Мболи също имаше едно опасно положение, което алжирецът отрази, но при него бе вдигната засада от страничния рефер.

В последните минути на първото полувреме и Будучност имаше за какво да съжалява, след като на два пъти футболисти на черногорците се озоваваха само на 1-2 метра от вратата на ЦСКА, но не успяваха да реализират.

На почивката и малко след началото на втората част треньорският щаб на ЦСКА предприе няколко екстравагантни хода, включвайки Станислав Костов като ляв бек и премествайки Анисе Абел като вътрешен халф.

След промените играта на ЦСКА се разстрои и трудно се организираха атаки. Все пак в 60-ата минута Нджонго Присо се откъсна отлично по дясното крило и центрира в наказателното поле, но там Анисе не достигна до топката, за да реализира.

В 70-ата минута тимът на Будучност пропусна страхотна възможност за гол, след като нападател на техния тим се озова сам срещу почти опразнената от Мболи врата, но уцели падналия на земята Мартин Дечев. Преди това Мболи и Дечев се бяха сблъскали при опит да изчистят центриране от дясното крило и паднаха на земята, искайки медицинска помощ.

ЦСКА - БУДУЧНОСТ 2:1
1:0 Мораеш 75 д.
1:1 Мугоша 79
2:1 Платини 90

ЦСКА:  
Райс Мболи, Мартин Дечев (74-Станко Йовчев), Пламен Крачунов (45-Ангел Грънчов), Петър Стоянов, Адемар Жуниор (50-Станислав Костов), Борис Галчев, Николай Дюлгеров (45-Антон Карачанаков), Нджонго Присо, Анисе Абел, Мишел Платини, Жуниор Мораеш



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар