Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Рилски спортист оцеля срещу Спартак


Отборът на Рилски спортист (Самоков) записа втора победа през тази седмица, след като тази вечер се наложи при домакинството си на Спартак (Плевен) с 80:75 в мач от XIX кръг на Националната Баскетболна Лига. Най-полезен за победителите беше Филип Вукосавлевич с 30 точки и 14 борби, а Бранко Миркович и Анте Билобърк завършиха съответно с по 21 и 15 точки.

Илия Станков наниза 25 точки за плевенчани, Цветослав Острев вкара 18, а Веселин Георгиев и Росен Софрониев завършиха съответно с по 12 и 11 точки.

Възпитаниците на Росен Барчовски трябваше да треперят буквално до последния съдийски сигнал, след като в началото на решителните десет минути плевенчани водеха с шест точки. Все пак, Бранко Миркович и компания демонстрираха класа в заключителните секунди и това им гарантира успеха.

Срещата започна с размяна на точни стрелби, но от третата минута и до самия край на първата четвърт баскетболистите на Рилски спортист контролираха събитията на терена и успяха да поведат с осем точки – 25:17.

През вторите десет минути ситуацията на терена се преобърна на 180 градуса. Гостите от Плевен демонстрираха страхотна игра, а триото Острев-Станков-Ценов се развихри при стрелбата и до края на първото полувреме Спартак успя да обърне резултата в своя полза – 41:39.

След почивката плевенчани отново контролираха играта, като се възползваха максимално от безпорядъка в играта на домакините. В тези минути над всички в тима на Спартак беше Илия Станков, а Веселин Георгиев и Росен Софрониев се отличиха с няколко точни стрелби от далечно разстояние и след 30 минути гостите продължаваха да водят – 64:58.

Възпитаниците на Росен Барчовски се хвърлиха с всички сили да обръщат резултата в началото на последната четвърт, като Вукосавлевич и Маринов се разписаха и изравниха резултата – 65:65. Последваха няколко минути, в които играта вървеше кош за кош и равенството се запази, но в заключителните 120 секунди на мача домакините бяха по-концентрирани и в крайна сметка се поздравиха с успеха – 80:75.



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар