Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 29 февруари 2012 г.

Почина Дим Дуков


Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин, съобщиха от болница "Доверие". Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но вчера бъбреците му са спрели да функционират.
 
Тв водещият и бивш монах беше в критично състояние в частната клиника след поредица от коремни операции след преплитане и срастване на тънките черва.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак.

През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно.

Състоянието му се влошава в началото на тази година. С диагноза срастване на тънките черва той е приет в болница  "Доверие", където на 9 януари му е направена първата операция.

Лекарите установяват остра чревна непроходимост - преплитане на червата.

Правят му втора операция, която потвърждава диагнозата. По време на операцията лекарите внимателно разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава.

Последват още две операции, като се налага да му бъдат отстранени над 1 метър от червата.

Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 е водещ и на второто му издание. Той не криеше хомосексуалната си ориентация.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар