Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 20 февруари 2012 г.

ЦСКА чака звезда от Примера до дни


До 3 дни ЦСКА очаква футболист от испанското първенство с над 100 мача в Примера дивисион. И в момента халфът се подвизава там, но от ръководството на “червените” мълчат за името му. Причината е, че на няколко пъти през тази зимна пауза обявена тренсферна цел на ЦСКА веднага е атакувана от конкуренти.

Треньорът на “червените” Димитър Пенев ще решава съдбата на румънците Паун и Мушат след турнето в Либия. Засега прогнозите са, че бившите играчи на Динамо (Букурещ) ще заслужат контракти.

“Червените” са фаворит №1 в турнира за Купата на мъчениците, която ще се играе по схемата на трофея “Силвио Берлускони”. ЦСКА открива състезанието срещу “Ал Ахли”, но мачът ще продължи само 45 минути. Веднага след това българският гранд ще играе с “Ал Насър” също за едно полувреме, а накрая двата либийски отбора ще се срещнат помежду си.

Местното дерби може да е без значение, ако ЦСКА спечели двата мача и си гарантира купата.

Награден фонд в турнира няма. Домакините вероятно ще дадат процент от приходите от билети. Интересът е огромен, но стадионът е само за 10 500 души, а местата струват по 1 динар (около 1,2 лева). В сряда същите 3 отбора ще преговорят урока и ще изиграят турнира още веднъж. Всички мачове ще бъдат на изкуствен терен.

Либийците се оправдаха, че по време на гражданската война не са поддържали добре игрищата си и затова не могат да предложат естествена настилка. Все пак домакините направиха дори програма на турнира, а из Бенгази се виждат плакати с емблемата на ЦСКА. Естествено - разбираеми само за местните, тъй като са на арабски.

В същото време собственикът на ЦСКА Димитър Борисов събра отбор, с който трябваше да се изправи срещу медиен тим. За целта почти всички участници в мача спешно трябваше да купуват маратонки при първия си туристически тур в Бенгази. Опасенията, че ситуацията в града е опасна, бяха разсеяни още от първите крачки. “Червената” делегация се движеше съвсем свободно и без охрана, упътвана от дружелюбни местни минувачи.

Борисов планира да върне жеста на домакините, като покани либийските отбори на турнир в София.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар