Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 19 февруари 2012 г.

Фандъкова поиска премахване на шатрата пред Централна гара


"Шатрата пред Централна гара няма място там, защото при всеки сняг, дори да не е толкова обилен, има опасност от скъсване”, призна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Повод за думите й стана инцидент от събота, при който част от съоръжението пред жп гарата рухна под тежестта на снега. За щастие в момента на срутването там е нямало хора и благодарение на това няма сериозно пострадали.

"Аз назначих конкретна проверка не само за това, което се е случило вчера, а и за цялостната конструкция. Предстои цялостна реконструкция на Централна гара, която ще се прави от Министерството на транспорта. Ние сме водили разговори, така че да обединим усилия и това пространство да влезе като част от общия проект”, допълни столичният кмет.

Фандъкова призна, че трудно може да се търси отговорност на фирмата, поставила шатрата, защото монтирането й е станало "много, много отдавна".

Кметът на София провери по-рано през деня и състоянието на дигата на река Лесновска край Долни Богров.

Около 35 години коритото на река Лесновска не е почиствано, призна кметът на район Кремиковци Ивайло Панев.

В момента на инспекцията доброволци от Долни Богров укрепваха с чували с пясък коритото на реката.

Един-два от критичните участъци по река Лесновска в район Кремиковци трябва да бъдат укрепени по-сериозно с каменна маса и това трябва да стане в следващите две седмици, отбеляза Ивайло Панев. Той уточни, че каменната маса вече е осигурена.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе категорична, че сега е моментът за превантивни действия, за да се предотвратят евентуални наводнения в столични райони.

"Преди няколко месеца кметът на Кремиковци започна подготовката за проектирането на втора дига на река Лесновска, която ще е на общински терен. За изграждането й ще са необходими около 2 милиона лева”, каза Фандъкова.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар