Валутни курсове

Хороскоп

петък, 16 декември 2011 г.

Пълният жребий за Шампионската лига


Италианският шампион Милан излиза срещу Арсенал в най-интересния 1/8-финал в Шампионската лига през сезон 2011/2012 година. Така "росонерите" ще търсят реванш от отпадането си от "топчиите" на същата фаза през 2008 година след равенство 0:0 в Лондон и успех на "артилеристите" с 2:0 на "Джузепе Меаца". Интересното е, че "червено-черните" през последните си три участия на осминафиналите отпаднаха от представител на Премиър лийг - Манчестър Юнайтед (2010) и Тотнъм (2011).

Друг италианско-английски сблъсък межу Наполи и Челси също приковава вниманието в следващата фаза на най-комерсиалния и силен турнир в света. Останалите грандове и фаворити за трофея могат да бъдат доволни от изтегления в централата на УЕФА в Нион жребий. Актуалният шампион Барселона гостува на бившия тим на Димитър Бербатов Байер Леверкузен. Конкурент номер едно и най-голям футболен враг на каталунците Реал Мадрид се изправя срещу руския ЦСКА (Москва).

Байерн Мюнхен, който през този сезон ще бъде домакин на финала и мечтае да бъде един от двата отбора в последната среща на 19-и май на "Алианц Арена", ще отскочи до Швейцария, където ще срещне палача на Манчестър Юнайтед Базел.

Третият италиански тим в турнира и шампион от 2010 година Интер ще търси реванш от Олимпик Марсилия за отпадането си през 2004 година в Купата на УЕФА.
Другият френски тим Лион пък на пръв поглед имаше най-голям скъсмет от всички непоставени в жребия, тъй като ще играе срещу кипърския АПОЕЛ, който бе силно желан от всички завършили на второ място в своята група.

Загубилият в груповата фаза от шампиона на Кипър Зенит пък ще спори с Бенфика в място сред осемте най-добри в турнира през този сезон.

16-те тима бяха разделени на поставени и непоставени, като поставени бяха победителите в своите групи и обратното се отнасяше за завършилите на второ място. Първите мачове ще се играят на 14/15 и 21/22 февруари, а реваншите са на 06/07 и 13/14 март.

Отборите на тази фаза са спечелили общо 30 трофея от турнира. Рекордьорът Реал Мадрид е с 9, следват Милан със седем, Барселона и Байерн Мюнхен с по четири, Интер с три, Бенфика с две и Марсилия с една.

Три от отборите пък са играли финал в ШЛ, при това в последното десетилетие - Байер Леверкузен (2002), Арсенал (2006) и Челси (2008). Лион стигна 1/2 - финал през 2010 година, Базел има 1/4 - финал (1974), както и ЦСКА (Москва) през 2010-а. Зенит има достигане до втори елиманационен кръг през 1986 година. Дебютанти на фазата на елиминациите са Наполи и АПОЕЛ.

Пълният жребий:
ЛИОН - АПОЕЛ
НАПОЛИ - ЧЕЛСИ
МИЛАН - АРСЕНАЛ
БАЗЕЛ - БАЙЕРН МЮНХЕН
БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - БАРСЕЛОНА
ЦСКА МОСКВА - РЕАЛ МАДРИД
ЗЕНИТ - БЕНФИКА
МАРСИЛИЯ - ИНТЕР



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар