Валутни курсове

Хороскоп

събота, 24 септември 2011 г.

Футболни фенове щурмуват тази вечер Катуница


Напрежението в Катуница продължава да ескалира. Футболни фенове на пловдивските отбори „Ботев” и „Локомотив” се стягат да потеглят към Катуница, за да се участват в бунта срещу ромската фамилия на Цар Киро.

Първи тръгват феновете на смърфовете, по-късно след мача Ботев–Доростол (Силистра) заминават и ботевистите.

Към 20 часа в Катуница се очакват агитки на футболни отбори от столицата. Те също искат линч за ромския монарх заради прегазеното от негови хора 19-годишно момче.

Убитият Ангел Петров е двукратен републикански шампион по киокушин. В основата на конфликта стоят разменени обиди между младото момче и внуците на Цар Киро.

„Беше страхотен приятел, никога не е създавал проблеми на никого, но не можеше да се примири с обидите на измисления цар към хората”, обясни през сълзи 23-годишна съседка на прегазеното момче.

„Ясен е извършителят на убийството – това е мъж от Столипиново, който е криминално проявен”, обяви пред Dnes.bg директорът на МВР-Пловдив Тодор Чонов.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване, а снимката му е разпространена на всички гранични пунктове.

До момента десетки очевидци на зверското убийство и размириците от снощи са разпитани. Шестима роми са в ареста.

Днес по обед шествие на 3000 души се запъти към палатите на ромския монарх. Момче на 17 години със сърдечни проблеми припадна по пътя, а по-късно почина в болница.

Тогава напрежението ескалира и хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото. Вече над 4000 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

Пред сараите на ромския барон се стигна до сблъсъци между жителите на Катуница и тежко въоръжените жандармеристи.

От полицията не коментират по какъв начин ще отблъснат евентуален нов щурм на палатите на Цар Киро от страна на хората от селото и футболните фенове.

Според хората от селото най-страшното тепърва предстои.

 http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар