Валутни курсове

Хороскоп

петък, 21 януари 2011 г.

Промени в ръководството на Google!



Google разтърси хай тек индустрията с неочаквана рокада в ръководството на компанията. CEO-то Ерик Шмид отстъпва поста си на съоснователя на интернет гиганта - Лари Пейдж, съобщава TechNews.bg.
Сергей Брин, другият съосновател на Google, ще работи по стратегически проекти, става ясно от изявление на Ерик Шмид, който ще заеме поста на изпълнителен президент.
Шмид беше нает на поста CEO през 2001 година. По време на неговото управление Google стана най-големият играч в интернет. Компанията е категоричен лидер при търсещите машини и има 83% дял от рекламата в сегмента.
В новата си роля Ерик Шмид ще се фокусира върху външните партньорства и бизнес сделки, докато Лари Пейдж ще поеме оперативното ръководство на компанията.
Пейдж беше първият CEO на Google и за него Шмид казва, че е готов да води компанията отново. Като цяло изявлението на Ерик Шмид е написано в приятелски тон спрямо двамата основатели на компанията. Посочва се също, че промяната е обмисляна отдавна.
Сергей Брин пък ще продължи да се занимава с технологиите, приемайки титлата съосновател (Co-Founder) вместо досегашното Президент Технологии. Той е иноватор и предприемач „до мозъка на костите си" и тази роля му пасва идеално, коментира Шмид.
Рокадата на върха в Google идва едновременно с обявяване на финансовите резултати на компанията за четвъртото тримесечие.
Приходите на Google за периода възлизат на $6.37 милиарда, което надхвърля очакванията на анализаторите. Чистата печалба е $2.54 милиарда, или $8.75 на акция, при очаквани $8.09.

0 коментара

Публикуване на коментар