Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 13 декември 2010 г.

Пияни "родители" убиха 8-годишното си дете!!!


Родители убиха 8-годишното си дете по време на пиянска свада в луковитското село Торос, предаде БНР.
Вероятната причина за смъртта му е удар с тъп предмет, съобщи директорът на ОД на МВР - Ловеч - гл. инспектор Георги Иванов.
Трагедията се е разиграла в къщата на семейството, където двамата родители живеели с петте си деца.
Майката е от ромски произход в кръвта и имала 2, 75 промила алкохол, бащата е българин и е бил с 0, 98 промила. Жената е бременна в седмия месец.
Близначката на убитото дете е била 1,6 промила в момента на свадата. Пред социалните майката обясни, че се опитала да го лекува от настинка с греяна ракия.
Очаква се четирите деца на семейството да бъдат настанени в социален дом.
В ефира на БиТиВи бабата на децата - Лалка, заяви че е знаела, че в къщата „само се пие". Тя обаче посочи, че не е била наясно, че на децата в дома също е бил даван алкохол. Жената допълни, че лично е информирала и социалните, и дори кмета на селото за случващото се в жилището на снаха си.
По думите й при последната проверка на службите младата жена е била изчистила и подредила, като по този начин е заблудила служителите, че се грижи за семейството си.
Гл. комисар Георги Иванов добави, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е уведомил за случая министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. В ефира на Нова Телевизия социалният министър заяви, че очаква в най-кратки срокове доклад по обстоятелствата, довели до смъртта на 8-годишното момиче.
Кметът Петко Петков потвърди, че лично той е уведомявал няколко пъти социалните служби в Луковит.

Според директора на "Социални грижи" в областта Иван Братулев при тях сигнали за проблеми не са постъпвали. Той добави, че социални работници са посетили дома, но за да преценят социалния статус. Според информацията на службите употребата на алкохол от децата е инцидентен случай
Ако сме имали информация, че децата са в риск, те щяха да бъдат изведени от дома, посочи Братулев.
Той добави, че проверките по случая продължават, но настаняването на децата в институция ще бъде крайна мярка. Най-вероятно те ще бъдат настанени при баба си в София, каза още Братулев.

0 коментара

Публикуване на коментар