Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 1 ноември 2010 г.

Уволняват скандална директорка



Директорката на пловдивското училище “Пенчо Славейков” Стоименка Георгиева ще бъде дисциплинарно уволнена, съобщи началникът на РИО в Града под тепетата Павлинка Кацарова.
Повече от час учители бурно протестираха пред Инспектората. С викове „Оставка”, „Вън от училище” и „Георгиева да си върви”, стотина души изразиха недоволството си от действията на Георгиева.
Учителите връчиха на Павлинка Кацарова ултимативна декларация, като в нея се настоява редът в училището и работният процес да бъдат възстановени и да няма напрежение в станалото скандалноизвестно школо в “Столипиново”.
Акцент на негодуванията са 20-те работни заплати, които Стоименка Георгиева изплати на заместник-директора Петър Андреев. Общият размер на сумата е 28 000 лева.
Според Кодекса на труда обаче, след като е освободен от работа по взаимно съгласие, Андреев е трябвало да получи само 4 заплати.
Проверка, изпратена от община Пловдив в училището, установи груби нарушения на директорката, която с действията си е ощетила сериозно бюджета на училището.
Освен това вътрешният одит е констатирал, че заплатата, която помощникът е получавал, е била в размер на 1400 лева, като междувременно учителите не са получавали редовно трудовите си месечни възнаграждения.
Самата Георгиева в момента е в болнични. Установените от финансовите специалисти нарушения отиват на прокурор, категорични са от местната власт.

0 коментара

Публикуване на коментар