Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 6 октомври 2010 г.

Apple може да плати обезщетение за $625 млн. за нарушено патентно право


Apple иска от американски съд да преразгледа решение, което може да струва на компанията повече от 600 млн. долара, пише BBC.
На 1 октомври американски съд отсъди в полза на Mirror Worlds след съдебна битка между двете компании за патенти за технология за показване на документи на компютърен екран. Mirror Worlds обвини Apple, че е нарушил четири от патентите й.
След като разгледа фактите по делото, съдът определи, че три от патентите са нарушени и постанови, че Mirror Worlds трябва да бъде обезщетена с 208,5 млн. долара за всеки един от тях.
Apple иска отлагане на крайното решение на съда, като се аргументира, че има нерешени въпроси около два от трите оставащи патента по случая. Ако съдът се съгласи, обезщетението ще бъде намалено на 208,5 млн. долара.
Ако съдът обаче потвърди решението, че трите патента са нарушени, присъденото обезщетение ще е в размер на 625,2 млн. долара.
В заключителната пледоария Apple посочва, че има основания да се смята, че патентите не са били валидни. Компанията допълва, че патентите са продадени и че отсъденото обезщетение трябва да отразява пазарната цена. Пакетът от патенти е бил продаден за около 5 млн. долара.
Съдебната битка се води около технология, която Apple използва в три продукта - Spotlight, Time Machine и Cover Flow.

0 коментара

Публикуване на коментар