Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 9 юли 2012 г.

Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч


Двайсетгодишна родилка е починала по време на раждане в болницата в Ловеч, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Младата жена е приета късно през нощта на 6 юли в акушерогинекологичното отделение със симптоми на родова дейност. Тя е била в деветия месец и е транспортирана с линейка на центъра за спешна медицинска помощ.

На 7 юли следобед е настъпило влошаване на сърдечните тонове на плода, поради което екипът е пристъпил към раждане чрез секцио. Родилката е починала по време на операцията, преди да бъде изваден плодът, посочват от министерството.

Предприети са спешни реанимационни действия на новороденото и е организирано транспортирането му до университетската болница в Плевен, която е с най-високото трето ниво на компетентност.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е започнала задължителната при такива случаи проверка. Очаква се причините за смъртта на родилката да бъдат окончателно изяснени, след като са готови резултатите от аутопсията. Проверка е започнала и районната прокуратура, която е изискала медицинската документация, се допълва в съобщението.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар