Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 10 юли 2012 г.

Дирят мъж, оставил 25 бона на майката на Жоро Милионера


Полицията издирва човек, оставил 25 хиляди лева пред вратата на семейство Еневи, съобщи пред Dnes.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Торбата с парите е открита от майката на Енев пред апартамента им в пловдивския квартал „Кючук Париж” няколко дни след обира. Жената видяла през шпионката силует на мъж, който се отдалечава от вратата. След като си тръгнал, тя отворила вратата и пред нея открила чувала със сумата. Решила да го предаде на полицията.

Това е една от причините разследващите да издирват евентуален съучастник на Георги Енев при обира на 1,5 млн. лева от инкасо автомобил. Откраднатите банкноти не са били описани.

„Категорично не може да се твърди, че тези 25 хиляди лева са част от откраднатите пари”, заяви за Dnes.bg наблюдаващият прокурор по делото Делян Пинчев.

Обясненията, които дават родителите на Енев, също са противоречиви, затова една от версиите е, че с предаването на тази сума в полицията, се опитват да му помогнат.

 В неделя Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.
„Объркан съм, не ми се разговаря”, бяха думите на охранителя пред журналисти.

На въпрос какво ще каже на хората, които подкрепят постъпката ви, Енев бе лаконичен: „Браво!”.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар