Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 5 юни 2012 г.

Взривове в завод за снаряди край "Петолъчката" има ранени


Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", в близост до стралджанското село Лозенец, съобщиха от МВР. За момента няма данни за жертви.

По информация на здравното министерство седем души са ранени при експлозиите.  Двама от тях са в тежко състояние и са транспортни в областната болница в Сливен. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Сигнал за първия взрив в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел в посока Котел, е подаден на тел. 112 в 14.40 часа.

След това са последвали и други взривове. Гъст облак от дим може да се види от няколко километра разстояние.

Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната.

Осигурени са трасета за линейки. По време на взривовете е имало около 40 души на смяна в завода.

По разпореждане на премиера  Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, заминават за пътен възел „Петолъчката”.

Екипите, ръководени от двамата министри, ще се заемат на място с разследване и установяване на причините за инцидента.

В района е създадена трикилометрова зона за сигурност. Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката".

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути: от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец.

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа – Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос – Бургас.

Затворен за движение е пътят Омуртаг-Котел. Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар