Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 5 юни 2012 г.

Пустинни котки издирват трима изчезнали след взривовете


Трима души са в неизвестност след взривовете в складовата база за утилизация на боеприпаси и се издирват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цветанов пристигна заедно с министъра на отбраната Аню Ангелов на мястото на инцидента, където заедно с областните управители на Сливен и Ямбол заседава кризисен щаб, предаде Радио Фокус Сливен.

Заедно с министрите на мястото на произшествието е пристигнал и лекарският екип, изпратен от ВМА - с двама хирурзи, един травматолог, реаниматор и медицинска сестра. Екипът е заминал за болницата в Ямбол, където са настанени пострадали при взривовете.

По време на заседанието се е взело решение две тежки машини на армията – т. нар. пустинна котка, да влезе в района на складовата база, за да бъдат търсени издирваните. Уточнена е тяхната самоличност, а близките им ще бъдат информирани.

Засега няма информация за загинали. 18 души са пострадали от взривовете, от тях шестима са настанени в болниците в Сливен и в Ямбол, каза още Цветанов.

Междувременно жителите на село Горно Александрово са били евакуирани, след като снаряд падна и се взриви в двор в селото, предаде Дарик радио. Хората са настанени в училището и читалището в село Блатец. Горно Александрово, в което живеят над 630 души, се намира на 3 километра от запалилия се склад за боеприпаси край село Лозенец.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар