Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 7 юни 2012 г.

Шефът на ЦРУ инкогнито посети България


Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс е бил на посещение у нас от 5 до 7 юни, съобщиха от посолството на САЩ.

По време на визитата си той се е срещнал с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на отбраната Аню Ангелов, както и с отделните директори на българските разузнавателни служби.

Като бивш началник на Централното командване на САЩ и на коалиционните сили в Ирак и Афганистан генерал Петреъс е изразил искрената признателност за внушителния принос на България в тези страни.

Той е дал висока оценка на способностите на българските части, с които е служил в тези мисии, както и на Балканите.

Петреъс е дал висока оценка на добрите отношения на сътрудничество в областта на разузнаването между ЦРУ и българските разузнавателни служби в съвместната им работа, целяща да се извлече полза от новопоявили се възможности и да се даде отпор на общите заплахи и е изразил решимостта тези отношения да бъдат разширени.

Директорът на ЦРУ е приветствал усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията, допълват от американското посолство у нас.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар