Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 3 юни 2012 г.

МВР задържа 21-годишен „рекордьор” по кражби и нападения


Столични полицаи задържаха мъж, нападал и обирал жени в София.

21-годишният младеж е арестуван на кръстовището на булевардите „Обиколна" и „Овча купел" от служители, които в момента не били на работа. Сред полицаите от местното районно управление била разпространена снимката на мъжа, издирван от криминалистите повече от 20 дни.

Криминално проявеният П.И. бил адресно регистриран в с. Ралево, община Плевен, но пребивавал в столичния квартал „Факултета" без адресна регистрация. Младежът избирал за жертви възрастни столичанки, които нападал в гръб, дърпал бижутата им и побягвал. В случай, че потърпевшата окажела съпротива, й нанасял удари с юмруци по лицето.

За по-малко от месец П.И. извършил серия грабежи в районите на „Овча купел" и „Красно село". На 4 май следобед на автобусна спирка нападнал 63-годишна жена и откраднал златното й колие.

Друга жертва се разделила с бижуто си, когато влизала в жилищен блок. 72-годишна столичанка била ограбена на улица в района на Красно село. До момента разследващите са документирали шест грабежа, извършени от гастрольора. По време на личния обиск полицаите открили скрити в чорапа му златни обици, обект на едно от престъпленията.

21-годишният мъж е с над 50 регистрации за кражби и грабежи, управление на МПС след употреба на алкохол, склоняване към проституция и даване на подкуп на длъжностно лице, осъждан е три пъти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Почти всички престъпления били извършени на територията на столицата- П.И. е задържан многократно в Трето, Четвърто и Шесто районни управления.

След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под страна" на П.И. е наложена 72- часова и му е повдигнато обвинение.



http://news.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар