Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 6 юни 2012 г.

След гонка спипаха 17-годишен крадец на коли


17-годишно момче е задържано за кражба на две коли в София, съобщиха от МВР.

Криминално проявеният бил задържан тази нощ след преследване из улиците на столичния квартал „Левски В”. Около 01.30 ч. собственик на лек автомобил „Фолксваген Голф” сигнализирал на тел. 112, че паркираната пред блока кола е открадната.

Един от автопатрулите много скоро намерил "Фолксваген"-а. Той бил изоставен на ул. „Витиня” близо до кв. „Христо Ботев”, частично опожарен и с липсващи арматурно табло, предни, задни седалки и два куфара с инструменти.

Докато дежурната оперативна група извършвала оглед, по улицата профучал с висока скорост "Голф", преследван от автопатрул.

Шофьорът на немското возило не могъл да го овладее, изпуснал завоя и се блъснал в контейнерите за боклук. След това хукнал да бяга, но след минути бил задържан от полицаите.

Оказало се, че возилото било откраднато от паркинга пред блок в кв. „Сухата река”. Задържаният младеж е непълнолетен, известен на Детска педагогическа стая за противозаконни отнемания на автомобили, кражби на части и вещи от тях.

При претърсване в дома на 17-годишния в същия квартал били иззети откраднатите от първото возило вещи. Разследващият екип работи по документиране на престъпната му дейност. Той е задържан за 24 часа в местното районно управление.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар