Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 5 юни 2012 г.

Срам! Паднахме с 0:5 от Холандия в мача на годината за младежите


Мечтата на младежкия национален отбор по футбол за класиране на Европейското първенство се превърна в илюзия. „Малките лъвчета" загубиха с катастрофалното 0:5 от Холандия като гост.

Срещата бе решаваща за тима ни, тъй като тя бе последния ни шанс за съхраняване на възможността за класиране за европейския форум.

Двубоят, който се игра на стадион "Де Геселт" мина под тоталната доминация на домакините. Попаденията бяха реализирани от Лерой Фер (34) Вижналдум (67) , Ван Гинкел  (81) , Зеефуик (85),  Бакуна (90).

Мачът започна с натиск на „лалетата". На няколко пъти те застрашиха вратата, пазена от Пламен Илиев, но без успех. В 33-ата минута, домакините получиха право да изпълнят дузпа, след изключително спорно положение. Фер навлезе в наказателното поле, той потърси контакт с Илия Миланов и се строполи на земята. Съдията обаче не се поколеба и посочи бялата точка. Зад нея застана изпросилия си я играч, който не сгреши и откри резултата. Последваха нови възможности за холандците.

Натискът им даде резултат в 67-ата минута, когато Вижналдум от малък ъгъл удвои резултата. В 81-ата минута, Марко ван Гингел бе изведен от Фер и със силен шут направи резултата класически. Четири минути по-късно, Зеефуик  направи  резултата 4:0, засичайки с глава от корнер.

Срамът обаче не беше приключил. В последната минута на редовното време, Пламен Димов фаулира Инди и съдията посочи за втори път бялата точка. Бакуна застана зад нея и хладнокръвно наниза пети гол в нашата врата.

Така, преди последния мач в групата ни, България е с 9 точки и заема третото място. Лидер е Холандия с 16 т., а на второ място е Шотландия с 10.
Стартови състави:

Холандия: Зоет, Леерам, Де Врий, Нуйтинк, Блинд, Вилдшут, Ван Гинкел, Класи, Фер, Зеефуик, Вайналдум

България: Пл. Илиев, Терзиев, И. Миланов, Колев, Грънчов, Пл. Димов, Балджийски, Г. Костадинов, Тонев, Г. Миланов, Р. Кирилов



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар