Валутни курсове

Хороскоп

петък, 11 май 2012 г.

Психичноболна плаши, че ще се самоубие заедно с детето си


Полицията предотврати самоубийството на 41-годишна софиянка, която заплаши, че ще сложи край на живота си заедно с 10-годишното си дете. 
 
Инцидентът се разиграл днес в апартамент на 14-ия етаж на жилищен блок в ж.к. "Толстой". 
 
Сигналът в полицията бил получен на тел. 112 малко след 10 часа от бащата на жената. Той съобщил, че тя има намерение да се самоубие заедно с детето, като скочат от терасата. Жената отказвала да отключи вратата на апартамента. 
 
На мястото на инцидента незабавно пристигнали полицейски екипи от Второ районно управление. Минути по-късно дошли и колегите им от групата за проникване и специализирани полицейски операции, както и психолози от Института по психология-МВР. 
 
През заключената врата полицаите започнали да водят преговори с нея, за да предотвратят намеренията й. 
 
Установило се, че в апартамента била 10-годишната й дъщеря, която тя не пускала да ходи на училище в продължение на месец. 
 
Служителите действали много внимателно, тъй като в определен момент жената излязла с детето на терасата и имало опасност да скочат от нея.
 
След четиричасови преговори кризисната ситуация била разрешена, групата проникнала в апартамента и тя била задържана.
 
Жената е с психични отклонения и днес е трябвало да постъпи в специализирано болнично заведение за лечение. Според специалистите най-вероятно това отключило нейната реакция. Тя е настанена в психодиспансер. 
 
Детето се намира във Второ районно управление и с него беседва инспектор от Детска педагогическа стая. 
 
Пристигнали са и представители на отдел "Закрила на детето" и психолози. Работата по случая продължава. 
 
 
 

0 коментара

Публикуване на коментар