Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 24 април 2012 г.

Ромът, убил мъж от Правище, ще чака делото в ареста


Апелативните магистрати в Пловдив оставиха с постоянна мярка „задържане под стража” 35-годишния Христо Ангелов. 
 
Той е обвинен в убийството на 45-годишния Илия Попов от пловдивското село Правище два дни преди Великден. 
 
„Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода,, че именно той е нанесъл удара с нож довел до смъртта на Илия”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева. 
 
Други двама души от ромски произход ще отговарят за нанасянето на средна телесна повреда на неговия брат. 
 
В нощта на Разпети петък срещу събота братята искали да потушат напрежението между младежите от селото и ромите, които нелегално пребивавали в населеното място, но вместо разбиране, били нападнати с брадви и ножове. Жителите на Правище твърдят, че ромите се закачали с девойките от селото и ги обиждали. 
 
Христо Ангелов има зад гърба си четири присъди – за живеене на семейни начела с малолетна, за блудство, за документни измами и за побой.  Ако сега бъде признат за виновен, може да получи до 20 години затвор. 
 
„С оглед съдебното криминално минало на Ангелов и предишните осъждания, съдът намери, че в случая съществува реална опасност той да извърши престъпление.”, пише в мотивите на съда. 
 
Мярката „задържане под стража” не подлежи на обжалване и Христо Ангелов ще изчака старта на процеса срещу него в следствения арест.
 
 
 

1 коментара

Анонимен

Ей, най-сетне да стане ясно какво се случи в това село, след уклончивите материали на сервилната преса, даваща дезинформация в интерес на някаква илюзорна и мнима "етническа толерантност"! Група цигани пребивавали като гост-арбайтери в селото. Но понеже са цигани и комунисти, со се сичките политици толерират техния примитивизъм и некултурни практики, те си позволили на чуждо място да закачат момичетата и да ги обиждат. и понеже селяните решили да изнедоволстват, циганите даже убили селянин там. Ето това трябваше да се каже в началото, а не да се мънка крайно неразбрано, за да не могат хората да разберат поредната издънка на управляващите с "ромското включване": мъж беше убит в селото... имало гости роми, които били нападнати от селяните, пък гост-работниците излезли да се разберат, ама в суматохата той получил смъртоносни рани, а брат му е в болница. Вие разбрахте ли нещо от това, последното? И аз нищо не разбрах тогава, защото точно така го пишеше в статия в интернет веднага след случката.

Публикуване на коментар