Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 17 април 2012 г.

Прогноза за времето в България за 18.04.2012


През следващото денонощие времето ще бъде облачно. През нощта предимно в Западна България ще вали дъжд, а утре и в останалата част от страната. В Североизточна България ще превали едва към края на деня. В Западна, а утре след обяд и преди полунощ срещу четвъртък и в Централна България се очакват значителни валежи от дъжд – предимно между 15 и 30 л/кв.м, но на места в Централна България валежът ще достигне до 50-60 л/кв.м. Вятърът от североизток ще се усили, а след обяд ще започне да се ориентира от северозапад - ще бъде умерен, временно и силен. Сутрешните температури ще бъдат между 8 и 13°, а максималните ще са в широки граници от 8-9° на места в западните райони до 17-18° в Източна България.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и ще продължи се понижава.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500-1600 метра от сняг. Вятърът ще е силен, първоначално от югоизток, след това от североизток, а по-късно през деня от северозапад. 

Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 1°.

Облачно ще бъде и по Черноморието. Ще има превалявания от дъжд, предимно по южното крайбрежие. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури между 13 и 18°. Температурата на морска вода е 8° по северното и 13° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва.



0 коментара

Публикуване на коментар