Валутни курсове

Хороскоп

петък, 30 март 2012 г.

Задържаха Златния за убийството на Банскалията


Криминално проявеният Златко Георгиев е замесен в жестокото убийство на председателя на фен клуб "Пирин" Димитър Сукалински-Банскалията. Това разкри в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Дарик.

По-рано днес полицейските служители в областния град обискираха дома на Георгиев в квартал "Струмско" и по-късно той бе задържан.

Колегите работят много сериозно за задържане на убийците, каза вътрешният министър и отказа да разкрие повече конкретни дейности в оперативно-следствените действия.

Освен Георгиев в полицията са разпитани и други, а някои от тях са задържани с полицейска заповед, посочват от Дарик. Под наблюдение са лица с криминално минало.

Златан Георгиев-Златния е от старите познайници на благоевградските криминалисти. Преди повече от две години той бе прострелян с няколко куршума пред къщата си в "Струмско", но лекари спасиха живота му.

Георгиев е бивш бодигард на Венцислав Сотиров - Мишката. Известен е на полицията като извършител на кражби, грабежи и изнудвания. Осъждан е, но до този момент са му налагани административни наказания.
Георгиев бе сред участниците в престъпна група, отвлякла и рекетирала преди три години автотърговеца Владимир Иванов-Типото, заради дълг от 112 000 евро към Мишката.

През 2010 година магистратите в Благоевград оневиниха Златан Георгиев по дело за притежание и съхранение на наркотични вещества, въпреки че прокуратурата поиска съдът да го накаже с 3 години затвор и 5 000 лева глоба.

Още по темата:
 
 
 
 

0 коментара

Публикуване на коментар