Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 29 март 2012 г.

Баварският поход продължи и през Марсилия


Отборът на Байерн (Мюнхен) вече е с „половин крак" в полуфиналната фаза на Шампионската лига след важна победа над Олимпик (Марсилия) с 2:0 насред  „Стад Велодром". Футболистите на Юп Хайнкес изиграха поредния си силен мач в най-престижния турнир, с което демонстрираха сериозна заявка за спечелваето на трофея през този сезон.

Противно на очакванията и двата тима започнаха срещата доста открито. И Марсилия и Байерн опитваха да отбележат ранен гол, който да даде нужното самочувствие и предимство в четвъртфиналната битка.

Първото сериозно положение бе за домакините, когато в шестата минута Мануел Нойер отрази много опасен удар с глава на централния защитник Род Фани.

Баварците отвърнаха с няколко опасни атаки, които обаче не доведоха до нещо съществено пред вратата на Андраде.

В 13-ата минута  Томас Мюлер бе изведен по прекрасен начин от Тони Кроос, от малък ъгъл немският национал пусна остър пас към точката на дузпата, но за негово съжаление той не беше оползотворен от нито един негов съотборник.

Последва равностойна игра, като няколко опасни положения се изредиха и пред двамата вратари.

В 42-ата минути звездата на домакините Лоик Реми имаше добрата възможност да открие резултата, но тежкият му изстрел бе отразен с вещина от Мануел Нойер.

И когато всички очакваха края на първата част баварците стигнаха до първи гол в мача.

Мълниеносна контраатака завърши с точен изстрел на  „обичайния заподозрян" Марио Гомес, който се възползва от страхотно подаване на Ариен Робен. Останал очи в очи с Андраде, немският национал не сбърка и отбеляза за 0:1.

Покосени от инкасираното попадение в края на първата част, второто полувреме започна с активна игра на марсилци. Това се оказа добре дошло за футболистите на Юп Хайнкес, които чакаха удобни моменти за още светкавични контраатаки, които да донесат и важния втори гол в мача.

Минутите между 56 и 60-та бяха доста интересни за зрителите на „Стад Велодром". Първо Айеу отправи мощен удар с глава, който бе спасен по чудесен начин от Мануел Нойер. В ответната атака Марио Гомес можеше да отбележи и второто си попаденив в срещата, но Елинтон Андраде спаси съотборниците си благодарение на чудесния му рефлекс. В 60-тата минута псоледва и едно нескопосано отиграване на Джером Боатенг, което за много малко не бе накзано от Лоик Реми, чийто изстрел бе избит в корнер от Нойер. При последвалия ъглов удар Алу Диара нацели гредата след  удар с глава.

Докато Марсилия се опитваше да изравни,  гостите от Мюнхен затвърдиха чудесната си игра с втори гол. Страхотно двойно подаване между Томас Мюлер и Робен завърши с красив гол на последния, който тотално обезкуражи футболистите на Дидие Дешан.

Играчите в червено усетиха разколебаването в редиците на френския тим и започнаха  мигновени атаки за трето попадение, което можеше да реши и цялата интрига в тази четвъртфинална битка.

До края на мача домакините от Олимпик така и неуспяха  да отбележат гол на прибралия се в своята половина гостуващ тим, с което намалиха драстично шансовете си за срещата-реванш.

Днешната комфортна победа за съставът на Байерн,  дава доста голямо спокойствие за немския тим преди реванша на „Алианц Арена". С демонстрираната игра,  футболистите на Юп Хайнкес показват, че се намират в страхотна форма.

Точно тази игра прави мисията за Дидие Дешан и компания почти невъзможна за реванша в Германия, който ще се състои на 3-ти април (вторник).

ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ) - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 0:2
0:1 Гомес (44'), 0:2 Робен (69')
Стадион: „Стад Велодром"
Съдия: Карлос Карбайо Веласко (Испания)

ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ): 16. Андраде, 15. Морел, 3. Н'Колю, 24. Фани, 2. Аспиликуета, 17. М'Бия, 4. Диара(70-Шейру), 20. Айеу, 18. Амалфитано(67-Брандао), 28. Валбуена, 11. Реми

БАЙЕРН(МЮНХЕН): 1. Нойер, 21. Лам, 17. Боатенг, 28. Бадщубер, 27. Алаба, 30. Густаво, 39. Кроос(63-Тимошчук), 10. Робен, 7. Рибери(78-Пранич), 25. Мюлер(70-Швайнщайгер), 33. Гомес



http://topsport.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар