Валутни курсове

Хороскоп

петък, 10 февруари 2012 г.

8 г. затвор за Йоско за ада на пътя в "Бояна"


Осем години затвор получи Йосиф Йосифов-Йоско за причинената от него катастрофа през март миналата година в столичния квартал "Бояна".

При инцидента загинаха двама души, а други двама пострадаха. Самият Йосифов остана инвалид. Присъдата си днес той чу, седнал в инвалидна количка.

По-рано прокуратурата поиска Софийският градски съд да наложи на Йоско максималното предвидено в закона наказание от 15 години затвор.

Присъдата му обаче е под максималната, тъй като на предишното съдебно заседание Йоско призна всички обстоятелства около инцидента и делото се гледа по съкратената процедура. В този случай според последните изменения на Наказателния кодекс присъдата му трябва да се намали с една трета.

Адвокатът на Йоско пък поиска от съда условна присъда. По думите му независимо каква ще е присъдата, не може да е по-тежка от това, което Йоско сам си е причинил. Достатъчно е наказан и сега, отбеляза защитникът.

Йоско ще трябва да плати и 680 000 лева кръвнина на близките на пострадалите и загиналите. Разноските по делото в размер на над 5000 лева също ще са за негова сметка.

Прокуратурата и Йосифов, който дойде в съда със седем охранители, отказаха да коментират решението на съда. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд.

Преди да стане ясна присъдата, Йосифов заяви, че съжалява за случилото се и че  никой здравомислещ човек не би искал да причини страдание на толкова семейства.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.






http://dnes.bg

1 коментара

Анонимен

Ех бе! Ама сме случили на държава, в която човешкият живот и здраве пет пари не струват, когато са отнети от боклуци, като тоя мафиот, покровителстван от други боклуци - във властта в сянка или на светло! Е какво, по 4 годинки на калпак за отнет живот на хора, дето нищо не са предполагали, преди тоя изрод, дето вместо умалително "Йоско (милият той, да го разцелуваш направо!)" да им налети безотговорно, знаещ много добре, че нищо няма да му се случи. И как така сега го водят "инвалид", като помня, че единствено му беше спукан мехура, който без проблем може да се закърпи?!? Много просто, хвърлят прах в очите на хората, за да се успокоят и утре боклукът-мафиот отново ще яхне джипа и ще утрепе други двама, щото не му пука - пак ще го осъдят на 8 годинки, дето няма и да ги лежи. Сигур ще ги изкара под домашен арест. И от време на време и ще поизлиза навън... Проклета държава са си формирали комунистите, че не е истина! Криминална отгоре до долу. САмо че утре може да се случи на вас или на мене. Като сме със семействата си и чинно си се возим в своето платно и некъв ла.нар ни налети, щото е пиян като кирка и няма страх от никого, щото ченгета и политици са му як гръб в престъпния му бизнес!

Публикуване на коментар